Tietoa sivuista

Näiden sivujen tekeminen alkoi halustani oppia HTML-kieli ja oppia tekemään toimivia ja siistejä WWW-sivuja. Sisältö ei siksi ole kaikissa paikoin pääasiana tai saattaa olla "tyhmää". Olen kuitenkin viime aikoina alkanut kiinnittää enemmän huomioita sisältöön. Vaikeinta on keksiä, mitä minä laittaisin kävijöiden nähtäväksi. Onko yleensäkään mitään, mitä ei netistä jo löytyisi?

Yksi asia, josta ei ole helppo löytää tietoa, olen minä itse. Siksi täällä on paljon asiaa minusta. Toinen pääasia ovat koulutyöni. Ne on usein nopea liittää sivuihini, ja niistä saattaa jopa olla hyötyä jollekin. Siinä vaatimaton panokseni netin valtavaan informaatiomäärään, sen suomenkielisten sivujen vähemmistöön. Tulevaisuudessa toivoisin näkeväni täällä ohjelmointiprojektieni tuloksia, ehkä harrastuksiini liittyvää materiaalia sekä jonkinlaisia kirjoitelmia, ehkä jopa novelleja.

Olen valinnut sivuille vaalean harmaan taustan ja vihreän tekstin kontrastin vähentämiseksi. Toivottavasti taustakuva ei ole liian häiritsevä. Päätöksessä auttoi myös antialiasoitujen grafiikkojeni oletus vaaleasta taustasta. Linkit ovat punaisia ja käytetyt linkit violetteja. Punaista on monessa paikassa ehdotettu "väärän" standardiksi muodostuneen sinisen värin tilalle. Punainen on "hot", se ponnahtaa sivusta lukijan silmille.

Tietotekniikka harrastuksenani -osassa kuten myös Vantaa -tutkielmassa on käytetty kehyksiä (frames). Sivuja pitäisi kuitenkin voida lukea kehyksiä osaamattomallakin selaimella. En ole kyllä pystynyt testaamaan käyttöä ilman kehyksiä, joten jos sinulla on kehyksiä osaamaton selain, käy katsomassa ja kerro tulokset minulle! Ikävää on, että Netscapen selaimet eivät ymmärrä NOFRAMES-tagia muualla kuin kehysten määrittelyssä. Siksi jokaisen sisältösivun alareunassa on Takaisin-linkki ja sisältösivuissa olevat linkit eivät välttämättä toimi.

Aikaisemmin tein sivuja Windowsissa Super Notetabilla ja piirsin kuvat Paint Shop Prolla. Nykyisin, kun olen siirtynyt käyttämään lähes pelkästään Linuxia, tekstieditorina toimii vim ja kuvankäsittelyohjelmana GIMP.

Aiemmat koulutyöt olen tehnyt MS Worksillä ja muuttanut käsin HTML-muotoon, nyttemmin olen havainnut käteväksi tehdä työt suoraan HTML-sivuiksi. Olen tuottanut itse kaiken muun sivuiltani, paitsi mistä on erikseen mainittu. Vantaa-työn Vantaan kaupungin kotisivuilta otetut valokuvat jouduin poistamaan Vantaan pyynnöstä :-(. Pidätän oikeudet kaikkeen itse tuottamaani materiaaliin.

Varoitus! Sivuja olen tehnyt pilke silmäkulmassa joten moneen paikkaan voisi laittaa hymiön ;-) Eli en ole ihan niin itsekeskeinen, naiivi, lapsellinen, omahyväinen jne. mitä joidenkin sivujen sisällöstä voisi luulla! Asiasisältö on kuitenkin tosiperäinen.

Otan mielelläni vastaan palautetta kävijöiltä, erityisesti parannusehdotuksia ja toimimattomuusilmoituksia.


Takaisin alkuun
http://www.iki.fi/Tuukka.Hastrup/sivut.html
© 1997-2000 Tuukka Hastrup(Tuukka.Hastrup@iki.fi)