Historiaani


Päivitetty viimeisen kerran 2011-01-13.

Esittely

Olen äskettäin Helsinkiin muuttanut vapaaohjelmistokehittäjä. Tällä hetkellä osallistun mm. VALO-CD- ja pipe2py-projekteihin. Vuonna 2010 olin Perussa tutustumassa paikalliseen OLPC-projektiin ja tukemassa ruohonjuuritason Sugar-toimintaa.

Olen opiskellut Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitoksella ohjelmistotekniikan linjalla, sivuaineina matematiikka, ruotsi ja teknologialiiketoiminta (kasvuyritystoiminta). Olen tehnyt tutkimustyötä Jyväskylän yliopistolla ja DERIssä National University of Ireland, Galwayssä.


Päivitetty viimeisen kerran 2009-10-16.

Esittely

Olen opiskelija Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitoksella ohjelmistotekniikan linjalla, sivuaineina matematiikka, ruotsi ja teknologialiiketoiminta (kasvuyritystoiminta). Osallistun kehitystyöhön vapaaohjelmistoyhteisöissä, tutkin kuinka tekniikan käytöstä saadaan liiat liikkuvat osat pois, kirjoitan Wikipediaa, matkustelen.

Projekti jossa tällä hetkellä avustan eniten on Sonata.


Päivitetty viimeisen kerran 2008-05-04.

Esittely

Olen seitsemättä vuotta opiskelija Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitoksella ohjelmistotekniikan linjalla, sivuaineina matematiikka, ruotsi ja teknologialiiketoiminta (kasvuyritystoiminta). Osallistun kehitystyöhön vapaaohjelmistoyhteisöissä, tutkin kuinka tekniikan käytöstä saadaan liiat liikkuvat osat pois, kirjoitan Wikipediaa, matkustelen.

Projektit joissa tällä hetkellä avustan eniten ovat OpenMoko ja Straw. OpenMoko on käyttöjärjestelmä puhelimille kuten mitä avoimimmalle FIC Neo1973:lle, ja teen töitä jotta se olisi sekä laadukas puhelin että mullistava laite. Straw on uutisvirtojen lukuohjelma GNOME-työpöydälle mutta se on jäänyt kehityksessä jälkeen ja web-sovelluksista tulee uusiakin haasteita, mikä tarkoittaa että tässäkin tarvitaan laatua ja uutuutta. Muista viimeaikaisista projekteista maininnan arvoisia ovat ainakin Wesnoth ja PyWebKitGtk.


Päivitetty viimeisen kerran 2003-09-19.

Minä

Olen tietotekniikan ylioppilas keväältä 2001. Lakkiaisten jälkeen muutin heti Jyväskylään, opiskelemaan ja töihin tietotekniikan laitokselle. Menossa on kolmas vuoteni hyperrakennetyöryhmässä, ja projekti on siirretty laitokselta Agora Centeriin, joka myös on yliopiston alainen.

Olen toista vuotta Ynnä ry:n (matematiikan, fysiikan ja tietotekniikan opiskelijoiden ainejärjestön) rahastonhoitajana.


Päivitetty viimeisen kerran 30.11.2000.

Minä

Olen lukiolaispoika, jonka aikatauluun näköjään mahtuu omien kotisivujen tekoa. Kaiken tähdellisen tietokonepuuhastelun lisäksi minulla on aikaa myös muutamiin muihin aktiviteetteihin, kuten koulutöiden tekoon. Jonkinlaisia "oikeitakin" harrastuksia minulla (enemmän tai vähemmän) on.

Nykyisin tärkein ajankulutustapani on kuitenkin (esi-)akateeminen oleskelu (esi-)akateemisten kavereideni kanssa. Lähinnä syömme, teemme läksyjä, pyörimme, puhumme jostain hienosta kuten maailmankaikkeuksien määrästä ja silloin tällöin ehkä pelaamme tietokoneella. Tulevaisuudessa Linux ja vapaita ohjelmia tuottava "maailmankylä" lienevät tärkeitä "vakavammassa" ajankäytössäni (opiskelu, työ).

Jos persoonastani ei ole vielä käynyt ilmi, niin olen mm. outohuumorintajuinen, pikkutarkka sekä epärealistinen. Kaikkea tätä erittäin positiivisessa mielessä.


Takaisin pääsivulle
http://www.iki.fi/Tuukka.Hastrup/historia.html
© 2001 Tuukka Hastrup (Tuukka.Hastrup@iki.fi)